top of page
  • Writer's pictureLenka

Cestoviny cannelloni plnené panýrom a špenátom

Tento cannelloni recept si vás určite získa. Jemná chuť indického syra panýr v prepojení s orestovaným špenátom je skutočnou delikatesou. Vyskúšajte plnené cestoviny cannelloni na ajurvédsky spôsob :)

cestoviny cannelloni

Náročnosť: začiatočníci

Príprava: 1 hodina (30 minút samotná príprava, 30 minút pečenie v rúre)

Porcia: 2 porcie

Pôsobenie na dóše: V- P+ K-


Na plnenené cestoviny cannelloni potrebujeme:

  • cca 8 ks cestoviny typu cannelloni (väčšie "rúrky")

  • 200g indický syr panýr (paneer)

  • 120g baby špenát (+ 1 PL ghee, 1/4 ČL asafoetida, 1 ČL mletý koriander)

  • 5 PL kokosové mlieko

  • 400g lúpané BIO paradajky v konzerve

  • 1 ČL himalájska soľ

  • 1/2 ČL trikatu

  • 1 mozarella

Postup:

  1. Najprv orestujeme čerstvý baby špenát. Na rozohriatej panvici rozpustíme 1 PL ghee. Pridáme 1/4 ČL asafoetidy, 1 ČL mletého koriandra, orestujeme 30 sekúnd a pridáme špenát. Restujeme približne 5 minút.

  2. Nastrúhame si panýr na strúhadle, pridáme orestovaný špenát, 5 PL kokosového mlieka, 1 ČL himalájskej soli, 1/2 ČL trikatu a premiešame. Zmes má byť pekne tuhá.

  3. Zmesou naplníme canelloni. Použijeme buď cukrárske vrecko, alebo postačí aj čajová lyžička. Vyjde nám približne 8 kúskov.

  4. Plnené cannelloni naskladáme do zapekacej misky v jednej vrstve a zalejeme lúpanými paradajkami, ktoré sme predtým osolili štipkou soli.

  5. Plnené cannelloni dáme zapiecť na 180 °C cca 30 minút.

  6. Po 15. minútach pridáme na vrch nastrúhanú 1 mozarellu a dopekáme zvyšných 15 minút.

  7. Hotové cannelloni necháme trochu vychladnúť a podávame.


Prajem dobrú chuť. Nezabudnite mi dať v komentároch vedieť, ako sa vám plnené cestoviny cannelloni podarili :-)


cestoviny cannelloni

TIP: Chcete sa naučiť variť podľa ajurvédy? Nahliadnite do individuálneho kurzu varenia podľa ajurvédskych princípov. Vďaka kurzu rýchlo pochopíte princípy ajurvédy a odídete domov s viac ako 30. receptami, ktorými ohúrite celú rodinu. Alebo sa chcete dozvedieť aká ste dóša? Začnite s ajurvédskou diagnostikou.


Pre viac zaujímavých tipov sledujte stránku Ajurvedar na Facebooku a na Instagrame.



Comentários


bottom of page